Z kim współpracujemy?

Agnieszka Piątkowska
Fotografią kulinarną zajmuje się już od 7 lat, kiedy to światło dzienne ujrzał jej autorski blog PRETTYBAKED.PL. Zaledwie dwa miesiące po wystartowaniu strony zaczęła otrzymywać propozycje przygotowania pierwszych sesji. Początkowo traktowana jako hobby, z biegiem czasu awansowała do statusu pełnoetatowego zajęcia.
Współpracowała z takim markami jak Cukier Królewski (w tym z niemieckim Südzucker), DecoMorreno, Winiary, Dr. Oetker, Gellwe, Łowicz, Owocowy Dom, Purella, Maspex, agencjami Opcom, BITEME!concept, Eura 7 oraz Havas PR i Havas Engage.
Zdjęcia Agnieszki znalazły się również w druku za sprawą wydawnictw Znak, WAM, magazynu VIVA! oraz wielu innych. Wykonane przeze nią zdjęcia ukazują się w serwisie Anny Starmach. Oprócz fotografii zajmuję się także przygotowaniem krótkich videotutoriali kulinarnych. Na co dzień pracuje w wypełnionym światłem dziennym oraz nałogowo kolekcjonowaną ceramiką domowym studiu w Krakowie.
http://agnieszkapiatkowska.com/
Karolina Wiercigroch
Prowadząca I i II edycji warsztatów „Jak współpracować z magazynami kulinarnymi”.
Skończyła London School of Photography oraz profesjonalny kurs stylizacji kulinarnej na londyńskim Leiths School of Food and Wine.
Zdobywczyni nagród i wyróżnień w takich konkursach jak Pink Lady Food Photographer of The Year oraz Travel Photographer of the Year.
Specjalizuje się w fotografii wydawniczej, jej zdjęcia ukazały się w magazynach Kuchnia, KUKBUK, Smak, Moje Gotowanie, Sól i Pieprz, Czas Wina, brytyjskich National Geographic Traveller Food, The Sunday Times, SUITCASE, Caboodle, amerykańskich Chickpea, Where Women Cook, Spoonful, kanadyjskim Clean Eating.
Na stałe współpracuje z The Infatuation London, internetowym przewodniku po londyńskiej scenie gastronomicznej, dla której robi zdjęcia opisywanych restauracji.
Jej największą pasją jest opowiadanie kulinarnych historii. Mieszka i pracuje w Londynie.
http://karolina-wiercigroch.com/
http://dine-dash.com/pl


Olimpia Davies
Prowadząca I i II edycji warsztatów „Jak współpracować z magazynami kulinarnymi”.
Zwyciężczyni prestiżowych konkursów fotograficznych takich jak Annual Taste Awards oraz PDN Taste w Stanach Zjednoczonych, Pink Lady Food Photographer of the Year w Wielkiej Brytanii w kategorii dla blogerów oraz Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej w kategorii dla profesjonalistów.
Jej zdjęcia i przepisy pojawiły się m.in. w Sister Mag, kanadyjskim Clean Eating, amerykańskim Where Women Cook, brytyjskim Caboodle i Moim Gotowaniu. Współpracowała m.in. z Kingą Paruzel, firmą Samsung, Braun, Tołpa, Weck Polska i Arla Food.
Na co dzień pracuje w dużym brytyjskim studiu fotograficznym i prowadzi firmę produkującą tła na potrzeby sesji fotograficznych.
http://artisanfoodphotography.com/
https://artisanbackgrounds.co.uk/